Szexuálpszichológia

Szakterületek – Szexuálpszichológia

A szexuálpszichológia kapcsán sokan azt hiszik, hogy a szexuális élet nehézségeiről nehéz beszélni. De ahogy telnek a percek ráébrednek, hogy mennyire felszabadító dolog erről a témáról őszintén beszélni. És nem csak felszabadító, hanem olykor szükséges is.

Sokszor már önmagában az is segít egy elakadás feloldásában, ha rendszeresen beszélünk az intim életről. A tabuk, téves hitrendszerek ledöntése új távlatokat nyit a kapcsolatban és a szexuális életben. Éppen ezért az egyik fő célom a közös beszélgetésekben a téves hitrendszerek feloldása.


Előfordulhat, hogy úgy érzi, egyedül van a szexuális gondjaival (hiszen mindenki más ”normális”), de az igazság az, hogy nagyon sok embernek és párnak okoz gondot az egészséges szexualitás és az intimitás. Ezek a kihívások leküzdhetők és a kiegyensúlyozott nemi élet elérhető.


A milliónyi tévhit és ránk nehezedő elvárás miatt nehéz megtalálni, visszatalálni a saját normáinkhoz és számunkra kielégítő módon megélni a szexualitásunkat. Érdemes minél hamarabb és minél bátrabban elindulni az önismeret fejlesztése, a nehézségeinkkel való szembesülés és az erről való kommunikáció útján, mert a legtöbb problémát gyakran a kezdeti elakadásra telepedő, egyre növekvő szorongás jelenti.


A szexuálpszichológiai tanácsadás során egyszerre törekszünk a jelen elakadás feloldására, és a gyökerének megtalálásra is. Ezáltal érhető el tartós és minőségi változás.
A tanácsadás során kifejezetten hatékony módszer a relaxáció és a művészetterápia, ezért gyakran alkalmazom, s kiegészítem a viselkedés, hitrendszerek, téves gondolkodási minták változását segítő feladatokkal is. Emellett művészetterápiás eszközökkel és főként az NLP módszerével dolgozom.

Kérjen időpontot és olvasson cikkeket itt: szexualpszichologus