Kudarcba fulladó első szex . 1. rész

avagy kialakítható-e a szexuális összhang I. ?

A kudarcba fulladó első szex 1. részét olvasás helyett meg is hallgathatjátok:

Kialakítható a szexuális összhang ?

Egy kezdődő kapcsolat telis tele van izgalmas, meghatározó első élményekkel. Sokak számára ez az időszak a szerelem legáhítottabb periódusa. Vannak azonban, akiknek inkább feszültséget okoz az első pár hét vagy hónap. 

A kölcsönös vonzalom, a jól sikerült randevúk és a csókcsaták után a kapcsolat következő meghatározó állomása az első együttlét, amivel kapcsolatban olykor igencsak magas elvárásokat támasztunk önmagunk és/vagy a másik felé. 

A filmekben elképzelhető, hogy mindig, minden körülmények között ideális, sőt, frenetikus az első szex, az életben azonban ez ellenkezőleg is elsülhet.

Érdemes-e megijednünk, ha az első szex nem igazán úgy sikerült, ahogyan a fejünkben előre levetítettük, vagy elképzeltük?

A válasz egyértelműen nem.  Irreális elvárás lehet az, hogy egy bizonyos szempontból idegen ember azonnal tisztában legyen azzal, mire vágyunk, mire van szükségünk az ágyban. 

Adott esetben nem is a másik ránk hangolódása a problémaforrása. Sokkal inkább az, hogy mi magunk nem tudunk feloldódni, és az együttlét helyett a szorongató gondolatokra fókuszáljuk a figyelmünket. 

Az összehangolódás szempontjából nagyon fontos az, hogy legyen ismeretünk arról, mi magunk mire vágyunk. Hívhatjuk ezt szexuális önismeretnek, melyet érdemes rugalmasan kezelnünk. A szexualitásunk ugyanis folyamatosan formálódhat, fejlődhet és változhat élményeink, tapasztalataink által.

Ha segítségre van szüksége, keressen fel bátran elérhetőségeim egyikén.

ferles